4月27日(木)福山高校リレーブログ第2回,ジェシカ先生登場!

公開日 2017年04月27日(Thu)

4月27日(木)福山高校リレーブログ第2回に,早くもALTのジェシカ先生登場です。英語の堪能な福山高校の生徒の皆さん,そして地域の皆さん,是非お読みください。

Thursday, April 27th. Our ALT Jessica has appeared so early in the Fukuyama High School Relay Blog No. 2.  I hope Fukuyama high school students and the people in our town will read her essay. Maybe they have a good command of English, I think.

福山高校リレーブログ第2回

High School in Canada

by Jess

When I came to Japan, I was surprised! High school life is very different from   Canada. I will share some differences with you.

Clothing:

In Japan, most high school students wear school uniforms. In Canada, most schools have no uniform. Students can wear what they want. But, all schools have a “dress code”. A dress code is a set of rules about clothing. A few Canadians go to private schools. Private schools usually have uniforms.

Appearance:

Canadian schools have dress codes, but no other rules about appearance. If you go to a Canadian high school, you will see tattoos, piercings, dyed hair, make-up and many different hair styles.

Clubs:

Club activities are very serious in Japan. Many clubs meet every day and even practice during holidays. Most students belong to only one club. In Canada, clubs never meet on holidays, actually, many clubs meet only once a week. Also, students can join many clubs.

School Year:

The Japanese school year starts in April and ends in March. There are many short breaks throughout the year. In Canada, school starts in September and finishes in June. There is no school during July and August. Many high school students work during the summer. There is also a two week break around Christmas-time.

ジェシカ

There are many more differences between Canadian and Japanese high schools. If you want to learn some more, please ask me (^_^).